6 Mart 2014 Perşembe

Fringe izle


İMBD : 8.4
diziSRT Puanı : 8.94
Tür : Bilim kurgu , Dram , Gerilim , Korku
Yapım Yılı : 2008
Takip Eden Üye : 288

Fringe, J. J. Abrams, Alex Kurtzman ve Roberto Orci tarafından kurgulanan Amerikan bilim kurgu dizisi. Dizide Kamu Güvenlik Teşkilatı (Department of Homeland Security) denetimi altındaki FBI'ın bir kolu olan ve Boston, Massachusetts merkezli Fringe Bölümü anlatılmaktadır. Fringe takımı korkunç ve tüm dünyayı etkileyebilecek açıklanamayan olayları açıklamak için alışılmamış bilimsel yöntemlerden ve FBI soruşturma yöntemlerinden yararlanmaktadır. Dizi The X-Files, Altered States, The Twilight Zone ve Dark Angel dizilerinin harmanlanmasından oluşmuştur.

Dizinin prömiyeri Kuzey Amerika'da Fox Yayın Şirketi tarafından 19 Ağustos 2008'de yapılmıştır. Fringe dizisi Fox'un Remote-Free TV girişiminin bir parçası olmuştur. Dizi televizyonlardaki diğer dramalara göre daha uzun sürmektedir. Reklamlar için verilen ara dizinin süresini 6 dakika daha uzatmaktadır. Dizi reklam arası verdiğinde ekranda reklamların ne kadar süreceğini gösteren bir yazı çıkmaktadır. 1 Ekim 2008'de dizinin birinci sezonu 22 bölüme yükseltildi. Daha sonra bu karar değiştirilerek 12 Mayıs'ta 20. bölümünde ilk sezonun finali yapıldı. Dizinin ikinci sezona başlaması kararı alındı. İkinci sezon prömiyeri 18 Eylül 2009'da yapıldı[6] ve Fox'un "Remote-Free TV" denemesi ise daha fazla devam ettirilmedi.

6 Mart 2010'da Entertainment Weekly ve Variety dergileri dizinin üçüncü sezondan devam edeceğini açıkladı.[7] Daha sonra ise bu sezonun 22 bölüm olacağı açıklandı.Dizi 18.01.2013 5. sezon 13. bölümle final yaptı

kaynak : Fringe izle


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder