4 Mart 2014 Salı

Homeland izle


İMBD : 8.5
diziSRT Puanı : 8.05
Tür : Dram
Yapım Yılı : 2011
Takip Eden Üye : 126

11 Eylül sonrası Amerika’nın Afganistan ve Irak’a yaptığı operasyon sırasında Irak’a gönderilen askerlerden biri olan Nicholas Brody ülkesinde ölmüş olarak bilinmektedir. Ancak yine Irak’ta gizli bir görev sırasında bir muhbirden askerin yaşadığı ancak taraf değiştirdiği, Amerika’ya dönerek 11 Eylül benzeri bir saldırı yapacağını öğrenen CIA ajanı Carrie Mathison olayı amirlerine bildirir. Birkaç yıl sonra Brody bir hücrede bulunur ve ülkesine getirilir. Ülkesinde 8 yıllık esaretten sağ çıkmayı başarmış biri olarak kahraman olarak karşılaşır. Büyüyen çocuklarıyla ve yıllardır görmediği karısıyla birlikte normal hayata alışmaya çalışır. Carrie ise yıllar önce aldığı istihbaratta bahsedilen askerin Brody olduğunda kararlıdır. Brody’nin evini gizli kameralarla izlemeye başlar; ayrıca bir şekilde hayatına girer ve bir kez onunla birlikte olur. Onu izledikçe ve yeni istihbaratlar edindikçe Carrie’nin kafası iyice karışır. Brody bir hain midir yoksa ülkesini seven bir Amerikan askeri mi?

11 Eylül travması üzerine birçok film/belgesel yapan Amerikalılar, Homeland’i de bunun üzerine kurgulamışlar. Ancak bölümler ilerledikçe Müslüman terör örgütlerinin iç yüzünü öğrenmekle birlikte; nasıl organize örgütler olduğunu görüyorsunuz.

1.sezonu tamamlanan ve ikinci sezonu 2012’nin eylülünde yayınlanmaya başlayacak Homeland Golden Globe ve Emmy’de birçok ödül aldı; çok ses getirdi. Konusu itibariyle ilginç ve epic olduğu için en sevdiğim ve de tavsiye ettiğim diziler arasında yer alıyor.

Dipnot: Carrie rolündeki Claire Danes, otistik bir kadın olan Temple Grandin’in hayatının anlatıldığı Temple Grandin adlı filmde başrol oynamıştı. İki rol arasındaki farka bakarak ne kadar başarılı bir oyuncu olduğunu görebilirsiniz.

kaynak : Homeland izle


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder