2 Mart 2014 Pazar

Spaced izle


İMBD : 8.6
diziSRT Puanı :
Tür : Komedi
Yapım Yılı : 2009
Takip Eden Üye :

Spaced, 1999 ve 2001 yılları arasında İngiliz Channel 4 kanalında yayınlanmış bir komedi sitcom dizisidir.

Dizinin iki ana karateri Tim ve Daisy, sevgililerinden yeni ayrılmış ve tüm bu olup bitenleri unutmak için hayata yeni baştan başlamayı amaçlayan birbirini tanımayan iki karakterdir. Bu iki karakterin yolları ise gittikleri bir kafede kesişir. Kafede yer olmadığı için aynı masada oturmak zorunda kalan Tim ve Daisy bu şekilde tanışırlar. İkisininde bir çok ortak noktası vardır, örneğin ikiside hayata yeni bir başlangıç yapabilmek için yeni bir eve çıkmayı planlıyordur. Fakat kiraların yüksekliği sebebiyle aynı evde yaşayıp kirayı kırışmaya karar verirler. Ev sahibinin ise tek şartı evde kalacak çiftin evli olmasıdır. Bunun üzerine Tim ve Daisy'nin evcilik oyunları başlar. Tim çizgi roman karakterleri yaratmaya çalışan fakir bir karikatüristtir. Daisy ise gazetecilik mezunu işsiz bir yazardır.

Spaced'ın diğer karakterleri ise Tim'in kankası Mike, Daisy'nin arkadaşı Twist, ev sahibeleri Marsha ve garip komşuları Brian'dır. Mike, çocukluğundan beri ordu mensubu olmanın hayaliyle yaşayıp bunu başaramamış silah tutkunu bir karakterdir. Twist moda evinde çalışan kendi halinde bir kızdır. Ev sahibeleri Marsha ise hippi gibi yaşamaktadır. Bodrum katta yaşayan komşuları Brian gizem ve gerilim unsurları ile garip sanat eserleri oluşturan enteresan bir ressamdır.

Kısacası dizi Tim ve Daisy'nin arkadaşları ve komşularıyla olan komik, absürd ve bir o kadar garip maceralarını anlatıyor.

Spaced, yayınlandığı iki sezonda da Jessica Hynes ile "British Comedy Award" ödülünü kazanmıştır. Dizi 2001 yılında da Emmy ödüllerine aday gösterilmiştir.

kaynak : Spaced izle


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder