2 Mart 2014 Pazar

Treme izle


İMBD : 7.9
diziSRT Puanı : 7.5
Tür : Dram
Yapım Yılı : 2010
Takip Eden Üye : 8

Treme, Katrina Kasırgası'ndan üç ay sonra hayatlarını yeniden kurmaya çalışan New Orleans'ın renkli insanlarının öyküsünü anlatıyor.

Adını, New Orleans'ın önemli yerleşim bölgelerinin birinden alan Treme, 2005 yılının Ağustos ayında ortalığı kasıp kavuran Katrina Kasırgası'nın hayatlarını yerle bir ettiği insanların öyküsünü anlatıyor. Kasırga sırasında her şeylerini yitirmiş olan insanların hayatlarını yeniden kurma çabalarını tüm renkliliğiyle yansıtacak olan dizi, şehirde yaşanan siyasi çıkar çatışmalarıyla toplu konut yolsuzluklarını da mercek altına alacak, ceza ve adalet sistemini sorgulayacak. Ayrıca Afrika kökenli Amerikan vatandaşlarından oluşan Mardi Gras Yerlileri ile polis arasında gelişen çatışmaların yanı sıra turizm sektörünü yeniden ayağa kaldırmak isteyen insanların çabasına da tanıklık edeceğiz. New Orleans kültürünün vazgeçilmez parçası olan müzik de Treme’de çok önemli bir yer kaplıyor. Oyuncuların seslendirdiği şarkıların yanı sıra dizide birçok ünlü caz ve rock müzisyenini de izleme fırsatı bulacağız.

90'lı yıllarda Homicide: Life on the Street dizisini yazmak üzere ilk kez birlikte çalışan David Simon ve Eric Overmyer ikinci kez, birçok eleştirmen tarafından 2000'li yılların en iyi dizilerinden biri kabul edilen The Wire'da bir araya gelmişlerdi. Artık prodüktör olarak da televizyon dünyasında hatırı sayılır bir yer edinen ikilinin son projesi Treme oldu. Overmyer'ın daha önce New Orleans'ta bir süre yaşamış olması, dizinin yapım aşamasında büyük faydalar sağlamış. New York Times yazarı Alessandra Stanley, Treme'nin "New Orleans'ın kasırga tarafından bile yok edilemeyen yaşama sevinci"ni çok iyi yansıttığını düşünüyor. Salon's yazarı Heather Havrilesky ise “Dizi, televizyonlarda uzun süredir hasret kalınan büyük bir hikayeye sahip” yorumunda bulunuyor. İzleyicilerden ve eleştirmenlerden aldığı olumlu tepkiler sayesinde Treme ilk sezonun sonunda ikişer dalda hem Grammy, hem de Emmy ödülüne aday gösterildi.

kaynak : Treme izle


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder