28 Şubat 2014 Cuma

Family Guy izle


İMBD : 8.5
diziSRT Puanı : 9
Tür : Animasyon , Komedi
Yapım Yılı : 1999
Takip Eden Üye : 136

Emmy adayı çizgi dizi “Family Guy”ın kahramanları, üç çocuklu, orta halli bir aile. Ani geri dönüşleri ve ilgisiz kültürel referanslarıyla, yaygın ve sadık bir hayran kitlesi var.

Son yılların en fazla heyecan yaratan çizgi dizisi Family Guy, The Simpsons’a benzer bir aile çevresinde geçiyor. Baba işçi, aile orta halli, üç çocukları, bir de köpekleri var. Baba Peter Griffin sık sık kendi antikalıklarının ceremesini çeken Katolik bir İrlandalı-Amerikalı. Dizi devam ederken, kısmen de Afrikalı-Amerikalı olduğunu öğreniyor. Oysa hiç de karaderiliye benzer hali yok. Karısı Louis piyano öğretmeni ama esas olarak evkadını. Louis, zengin ve sosyetik Pewterschmidt ailesinden geliyor. Yeniyetme kızları Meg Griffin, çirkinliği yüzünden hep şaka konusu oluyor. Oğul Chris ise, pek çok yönden babasının genç bir versiyonundan farksız.

Ama ailenin en ilginç üyeleri, bebek Stewie ile köpek Brian. Stewie’nin aklı fikri dünyaya hâkim olmakta. Annesinin karnından, üzerinde “Bombala!” noktacıkları olan bir Avrupa haritasıyla çıktığı söyleniyor. İkinci hedefi de, annesini öldürmek. Stewie kötünün kötüsü, doğuştan canavar ve çok komik. Hayli anlaşılır şekilde konuşsa da ailesi, onun yaşını göz önüne alarak söylediği bazı şeyleri anlamazlıktan geliyor. Köpek Brian ise zeki, hatta entelektüel ve konuşabiliyor! Ailenin annesi Lois’e karşı da romantik duygular besliyor. Ailenin, Stewie’ye bebek muamelesi edeceğine onu gerçekten anlayan tek üyesi. İki ayağının üstünde yürüyor, martini içiyor, kendi arabası var, Griffin’lerle oturup sohbet ediyor. Zaman zaman köpek nitelikleri benimsediği de oluyor.

Family Guy, 1990’ların ortasında, dizinin yaratıcısı olan Seth MacFarlane’in yaptığı yaklaşık 10’ar dakikalık iki kısa filmden doğdu. İki ana karakteri vardı: Aptalca şeyler yapan şişman, yaşlı, saçları açılmış Larry ile, çoğu insandan daha akıllı olan konuşan köpek Steve. Bu filmlerin ikincisi, 1997’de Cartoon Network’te yayınlandı. Fox yöneticileri iki kısa filmi de gördü ve MacFarlane’e, onların üzerine kurulmuş bir dizi geliştirme şansı verdi. Sonuçta ortaya Family Guy çıktı. MacFarlane dizinin bütün senaryolarını yazmıyor. Ama aralarında Peter, Brian, Stewie, Glenn Quagmire, Tom Tucker ve başkalarının da bulunduğu pek çok karakteri seslendiriyor.


kaynak : Family Guy izle


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder