28 Şubat 2014 Cuma

The Sopranos izle


İMBD : 9.5
diziSRT Puanı : 9.5
Tür : Dram , Gerilim , Suç
Yapım Yılı : 1999
Takip Eden Üye : 36

10 Ocak 1999'da yayına giren Sopranos ailesi çok geçmeden herkesi etkisi altında aldı. 'New York Times'ta çıkan bir yazıda, 'Son çeyrek yüzyılda Amerikan pop kültürünün en büyük ürünü' olarak tanımlandı.

Bir avuç suçlu, hırsız ve soğukkanlı katilin heyecanlı maceralar yaşamasını beklemek normal ama, yaşadıklarının insana aynı zamanda komik gelmesi hiç de alışılmış bir şey değil. HBO'nun çok ödüllü dizisi The Sopranos işte bunu başarıyor. Yaratıcısı David Chase, daha önce Northern Exposure (Kuzeyde Bir Yer) ve I'll Fly Away gibi dizilerde yazar-yapımcı olarak çalışmıştı. Asıl adı David DeCesare olan İtalyan/Amerikalı Chase, dizinin büyük kısmının otobiyografik olduğunu söylüyor: 'aile işi' açısından olmasa da, aile içi ilişkiler açısından.

Dizinin renkli karakterlerine ve onları canlandıran (bir kısmı ödül almış) oyunculara bir göz atalım. Kendine atık idarecisi süsü veren orta yaşlı mafya babası Tony Soprano'nun (James Gandolfini) faaliyetleri, karısı Carmela (Edie Falco), kızı Meadow (Jamie Lynn Sigler) ve oğlu Anthony Jr. (Robert Iler) tarafından hiç tuhaf karşılanmıyor. Tony, hem karısıyla çocuklarına ve dul annesine, hem de bir 'capo' sıfatıyla New Jersey mafyasına karşı aile babası görevlerini yerine getirmeye çalışıyor. Annesi (Nancy Marchand), bir huzurevine konmaya karşı çıkıyor. Amcası 'Junior' Soprano (Dominic Chianese), sürekli Tony ile bir iktidar mücadelesi içinde. Tezcanlı yeğeni Christopher Moltisanti ya da Chris'i (aynı zamanda dizinin yazarlarından biri olan Michael Imperioli) kontrol etmek bir mesele. Sonunda Tony Soprano çareyi pskiyatra, Dr. Jennifer Melfi'ye (Lorraine Bracco) gitmekte buluyor, ama onun meslek dalında böyle şeylerin duyulması iyi değildir, adamı mıhlayıverirler. Onun için bir psikiyatra gittiği gerçeğini mümkün mertebe gizli tutuyor.

The Sopranos'ta ayrıca, Joey'in ablası Gina olarak tanıdığımız Drea de Matteo, aynı zamanda yönetmenlik yapan Steve Buscemi ve zaten yönetmen olan Peter Bogdanovich de oynuyor. Argo ve vahşetin sınır tanımadığı, kara mizah serpiştirilmiş bu agresif diziyi kaçırmayın.

kaynak : The Sopranos izle


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder