1 Mart 2014 Cumartesi

Bates Motel izle


İMBD : 7.9
diziSRT Puanı : 9
Tür : Gerilim , Gizem , Korku
Yapım Yılı : 2013
Takip Eden Üye : 106

Bates Motel , 1959 yılında yayınlanan Robert Bloch‘un aynı adlı kitabından 1960 yılında sinemaya uyarlanan Alfred Hitchcock‘un “Psycho (Sapık)” isimli filminin ana karakteri Norman Bates‘in gençliğine odaklanıyor. Psycho, ilk yayınlandığı dönemde tüm dünyada büyük etki uyandırmış, kendisinden sonra gelen pek çok filme ilham vermişti. Hatta günümüzde çekilen gerilim filmlerinde bile bu etkiyi görebilmek mümkün. Filmi izleyenlerin bileceği üzere Norman ile annesi arasındaki ilişkinin filmin temelleri üzerinde önemli bir yeri vardı. İlk filmden sonra Alfred Hitchcock‘un yönetmediği 3 devam filmi daha gelmişti. Hatta 4. film olan Psycho IV: The Beginning isimli televizyon filmi de -tıpkı Bates Motel gibi- Norman’ın ilk gençlik yıllarına odaklanıyordu. 1998 yılına geldiğimizde ise ilk filmin birebir uyarlaması olan Gus van Sant yönetmenliğindeki film de izleyiciyle buluştu.



Diziyi izlemek için Psycho filmini mutlaka izlemeniz gerekmiyor. Yine de izlediğiniz takdirde, bir karakterin adım adım gelişimini ve filmdeki haline nasıl geldiğini gözlemlemek çok daha keyifli oluyor; onu belirteyim.




Norma ve Norman Bates yaşadıkları trajik bir olayın ardından, yeni bir hayata başlayabilmek için küçük bir kasabada bir ev ve evle birlikte dizimize de adını veren bir motel satın alırlar ve bu kasabaya yerleşirler. Norman ve annesi Norma’nın tek istedikleri, moteli işleterek sakin bir yaşam kurmaktır. Ancak ne kasaba, ne de yaşayacakları olaylar düşündükleri gibi değildir. Üstelik Norman’ın yerleşir yerleşmez, moteldeki bir halının altında bir eskiz defteri bulmasıyla, işler iyice içinden çıkılmaz bir hal alır.


kaynak : Bates Motel izle


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder